Søk

Mosvatnet

Mosvatnet og den omkringliggende sumpskogen er en eldorado for fugler og en botanisk perle. Innsjøen har en lang og spennende kulturhistorie, sterkt påvirket av den omkringliggende byen.

Les mer om naturmangfoldet
Les mer om kulturhistorien

 • Ringnebbdykker wikipedia

  Fuglesensasjon i Mosvatnet

  En nord-amerikansk ringnebbdykker har slått seg til i Mosvatnet og det er intet mindre enn en sensasjon i fuglemiljøet. Første funn av ringnebbdykker i Norge ble gjort så seint som i år 2000.

 • Little_egret

  Eksotiske fugler ved Mosvatnet

  Det er ikke uten grunn at Mosvatnet er attraktiv for fuglekikkere. Silkehegre og dvergmåke er to nye arter som har kommet til på artslista det siste drøye halvåret.

 • Toppdykker kåre johansen

  Hard vinter for toppdykkerne

  16 toppdykkere har kommet til Mosvatnet i vår. Det er to færre enn i fjor.

 • Mosvatn flyfoto roy

  Mosvatnet neppe rent

  Om åtte år skal Mosvatnet ha god vannkvalitet i følge kommunens miljømål. IRIS-forsker Åge Molversmyr tror det skal bli vanskelig å oppnå.

 • Toppdykker Helge Helland
  Mosvatnet

  Åpent møte om Mosvatnet tirsdag 9.april

  Tirsdag 9.april kl. 20.00 inviterer Naturvernforbundet til åpent møte om forurensingsituasjonen i Mosvatnet. Møtet er åpent for alle og holdes på Mostun natursenter, Henrik Ibsensgate 59. Innledere er seniorforsker Åge Molversmyr fra IRIS og rådgiver Kristin Bringedal fra vann og avløpsetaten i Stavanger kommune. Alle interesserte er hjertelig velkomne.

 • Topp
  Mosvatnet

  Toppdykkerne er her!

  Mosvatnets vakreste eventyr lar seg ikke stanse av frost og kulde! I løpet av påsken har nemlig toppdykkerne inntatt vatnet fra sine overvintringsområder i Vest-Europa.

Viser fra 7 til 12 av totalt 17 artikler

 

POST: Postboks 441, Sentrum, 4002 Stavanger BESØK: Mostun natursenter, Henrik Ibsensgate 59,Stavanger.
TLF: 51 52 88 11 MOB: 977 12 253  EPOST: