Søk

Bålkokt suppe og våtmarkssutstilling på terrassen. Foto: Erik Thoring

Bålkokt suppe og våtmarkssutstilling på terrassen. Foto: Erik Thoring.

Våtmarkssuppe mettet 90 stykker

90 besøkende var innom Mostun natursenters markering av verdens våtmarksdag i går, 2. februar. Gamle og unge koste seg med varm suppe og fikk lære mer om hvorfor det er så viktig at vi tar vare på våtmarkene våre.

Den sure østavinden hadde heldigvis løyet, og mange stakk innom natursenteret på sin søndagstur rundt Mosvatnet. Med hele 90 besøkende er vi knallfornøyde med oppslutningen! Den varme våtmarkssuppa kokt på bålpanne lokket mange frosne turgåere. Våtmarksquizen var også populær. Den hadde spørsmål fra våtmarksutstillingen som for anledningen var hengt opp ute på terrassen. Alle deltakerne fikk trøstepremie, og en heldig vinner fikk velge blant flotte premier fra naturvernbutikken. Han gikk stolt hjem med ei fuglekasse under armen.

Mest fornøyde var nok allikevel de 12 utvekslingsstudentene som ble utstyrt med kikkert rundt halsen og sin egen våtmarksguide. Vegard Ankarstrand fra Fylkesmannen tok dem med på vandring og fortalte de ivrige europeiske studentene om naturen i Norge.

Utvalgte søndager utover våren kommer vi til å ha ulike arrangementer på Mostun i tillegg til vanlig søndagskafé. For  få med deg hva som skjer, følg med på våre nettsider og på siden vår på facebook (https://www.facebook.com/pages/Mostun-natursenter/417082748401966?fref=ts).  PS: Du kan gå inn og lese på facebook-siden vår selv om du ikke har profil på facebook.

 

 

POST: Postboks 441, Sentrum, 4002 Stavanger BESØK: Mostun natursenter, Henrik Ibsensgate 59,Stavanger.
TLF: 51 52 88 11 MOB: 977 12 253  EPOST: