Søk

Mostun har fått ny mur og trapp.

Mostun har fått ny mur og trapp.

Se så fint!

Så flott blir det når flinke fagfolk bygger mur med skikkelig løstein fra Rennesøy. Ikke bare er den nye terrassemuren og steintrappa fin, - den er også sikker og stabil.

Det var ikke mulig å restaurere den gamle muren. Fundamentet besto av ustabile jordmasser og steinene i muren egnet seg dårlig til løing. Det eneste som er gjenbrukt er de gamle skiferhellene. 

Et annet stort framskritt er den nye stien i skråningen bak Mostun. Nå kan alle brukerne ta seg enkelt og trygt fram i skråningen på vei til eller fra hovedturveien rundt Mosvatnet. Når gjerdene rundt Mostun en gang blir fjernet, vil folk dessuten få en helt ny transportkorridor gjennom Mostun-hagen. Folkene fra Miljøahager har nemlig laget en ny gruslagt sti gjennom hagen, helt i samsvar med den opprinnelige stien vi kan se på bilder fra 1930-tallet. 

Plenen i hagen blir ikke frøsådd i år fordi det er for vått og fordi vekstsesongen er på hell. Derfor vil gjerdene rundt plenen bli stående for å unngå tråkk i den planerte jorda. På søndagene åpner vi gjerdet slik at folk som vil besøke natursenteret kan bruke stien opp til huset. 

Bildetekst:

En lenge etterlengtet gruslagt sti er nå på plass i skråningen bak Mostun. 

Image

 

POST: Postboks 441, Sentrum, 4002 Stavanger BESØK: Mostun natursenter, Henrik Ibsensgate 59,Stavanger.
TLF: 51 52 88 11 MOB: 977 12 253  EPOST: